LA IDEA
L’any 1997 alguns membres dels Kumbes havíem fundat el grup d’animació infantil Cavall de Cartró. Portàvem anys fent bolos arreu i la música formava part de la nostra vida. Era la nostra professió.

Per altra banda els nostres orígens escoltes els portàvem a la motxilla i el fet de tocar la guitarra en vetllades a la vora del foc era una de les coses que més ens agradava d’anar al cau. Molts de nosaltres érem els que animàvem la festa i a cop de guitarra la fèiem ballar. L’Oriol Canals i en Jordi Aubert a l’AE Sant Ignasi, en Marc Oriol a l’AE Rudyard Kipling i en Pau Font a l’AE Pau Claris.

Aquests dos fets van convergir en un de sol quan després de fer diverses vetllades plegats d’animació nocturna, la gent ens dèia que allò era molt bo i perquè no fèiem un grup de danses per a adults.

L’octubre de 1999 a la mítica casa de colònies Can Girona (Martorelles), en la DESMARCADA ’99, una trobada de la Demarcació del Barcelonès de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya (així es deia llavors), ho vam voler fer d’una forma més organitzada i va ser la constatació que allò tenia possibilitats.

La formació musical en aquell concert va ser l’Oriol Canals veu i guitarra, en Jordi Aubert veus i guitarra, en Marc Oriol veus i teclat, en Pau Font veus i baix i un joveníssim Rànger, en Jordi Herreros, a la bateria. No vam triar malament, anys més tard en Jordi va ser el bateria de formacions tant punteres en aquell moment com els Cheb Balowski. Malauradament va ser l’únic bolo que vam fer plegats.

   

EL PRIMER BOLO “OFICIAL”
El més de gener de l’any 2000 ens van proposar de fer un concert al Centre Cívic la Sadeta al barri de gràcia i no ens ho vam pensar dues vegades. No havíem assajat massa ni teníem molt clar què sortiria però ens hi vam llançar. El concert va ser tot un èxit i va ser quan vam dir que allò tenia futur. Va ser el primer concert amb el nom de Kumbes del Mambo. Per triar el nom tampoc ens hi vam matar gaire, fèiem música kumba amb ritmes de tot tipus i vam tirar via amb aquest nom. Si us fixeu a la foto la idea era anar amb pantalons curts, xiruques per la part “kumba” i una camisa de flors per la part “mambo”.

En aquell moment, encara no teníem un bateria al grup i vam creure que per un bolo així ens calia algú que portés bé el ritme. No sabíem si faríem més bolos i per tant vam tirar mà del que teníem aprop. L’escollit va ser en Francesc Pibernat, cunyat del Pau, bateria de Rock dur i heavy metal, però que ens podia servir per l’ocasió. Tot i que va anar bé, va ser l’únic bolo que va fer amb nosaltres. També era de cau però allò no era ben bé el seu estil.

…continuarà…